Het wordt weer herfst, dus tijd voor een lekkere kom soep gevuld met groenten! Heerlijk om weer bij warm te worden als je net helemaal nat geregend bent. Hmm! Anouk maakte dit recept voor ons. Ga jij het proberen?

Dit heb je nodig:

  • Flespompoen: 1(±600gr)
  • Wortelen: 2 (±200gr)
  • Zoete aardappelen: 2 (±300gr)
  • Uien: 2 (±200gr)
  • Teentjes knoflook: 2 (±10gr)
  • Bosui: 2
  • Snuf zwarte peper 
  • Een theelepel kurkuma poeder
  • 200 ml kokosmelk (blik of pakje)
  • Olijfolie (±10ml)
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1,5 liter water

Zo maak je het:

Snijd de uien en knoflook grof en fruit dit met een beetje olie in een diepe pan. Snijd de pompoen, wortel en zoete aardappel in grote stukken en bak dit mee met de ui en de knoflook. Voeg hier de kurkuma poeder en de zwarte peper aan toe en bak het nog even mee. Voeg hier het water aan toe zodat de groente net onder water staan en kook het 15 minuten tot de groentes zacht zijn. Pureer het met de staafmixer tot je een gladde, romige soep hebt. Voeg de kokosmelk toe en roer het nog even goed door. Snijd de bosui in stukjes en voeg toe als garnering. Eet smakelijk!

Dit eet je:

Per persoon komt dit neer op:

  • 250 kilocalorieën
  • 12g vetten (waarvan 7g verzadigd vet)
  • 27g koolhydraten
  • 4g eiwitten

Overigens 130% van de ADH portie groenten.. En dat voor maar €1,39 per persoon 😉