Een makkelijk, gebalanceerd, vegetarisch en calorierijk recept. De perfecte eigenschappen voor een goede maaltijd voor de mannen. Een piadina is eigenlijk een Italiaans platbrood die belegd kan worden als een sandwich maar Raoul heeft er een Mexicaanse twist aan gegeven. Hij deelde zijn geheim en sindsdien is het één van mijn favorieten!

Dit heb je nodig voor vier piadina’s:

  • Bertolli La Sfogliata Piadina (te koop bij AH en plus)
  • 1 grote pot Hak Mexicaanse bonenmix of Hak bonenmix (witte bonen, bruine bonen en kidneybonen)
  • 1 klein potje groene of rode pesto
  • Geraspte kaas
  • Conimex sweet chili saus

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op ±220 graden en laat de bonenmix van hak uitlekken in een vergiet. Leg in de tussentijd de twee piadina’s op een bord en smeer hier anderhalve theelepel pesto op. Eenmaal voldoende uitgelekt, de bonen verdelen over de twee piadinas, laat hierbij de helft van de piadina leeg. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de bonen – hoeveelheid naar behoefte. Vouw de lege kant van de piadina over de gevulde kant en druk stevig aan zonder dat er vulling uitvalt. Plaats de piadina’s vervolgens op een rekje in het midden van de oven en bak voor 10-15 minuten*. Eenmaal klaar, nog een beetje sweet chili saus over de bovenkant en heerlijk smullen maar!

*baktijd kan verschillen per oven

Dit eet je:

Per persoon komt dit neer op 2 piadina’s met:

  • 970 kilocalorieën
  • 39,6g vetten (waarvan 17,1g verzadigd vet)
  • 110g koolhydraten
  • 34,8g eiwitten

Variatietips:

Vind je het een té calorierijke maaltijd? Hieronder wat tips om de calorieën te verlagen:

  • Tortilla’s in plaats van piadina’s: heerlijk en toch net iets minder calorieën
  • Niet twee, maar één piadina en serveer met een lekkere frisse salade
  • Zonder kaas is het ook heerlijk (zeggen ze.. ;))
  • Conimex heeft ook sweet chili saus 50% minder suiker